Inbjudan till företagare i Huskvarna. ”Hållbar konsumtion & produktion”

Skärmavbild 2019-01-11 kl. 12.40.00

Fredag den 25/1 Tid: kl. 07.30-09.30 (vi startar med drop-in frukost kl.07.30-08.00) Plats: Huskvarna Stadshotell, Erik Dahlbergsgatan 20, Huskvarna
Anmäl dig senast 23 januari till info@csrsmaland.se Ni är välkomna att komma flera medarbetare från er organisation och bjud gärna med icke-medlemmar till denna träff.

Sverige är ett av de länder i världen som förbrukar mest resurser per person. Det här är en jätteutmaning för oss och en miljöfråga som ofta glöms bort. Mål 12 ”Hållbar konsumtion & produktion” är det mål bland de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som handlar om bland annat vår resursförbrukning. Vi kan alla bidra till att mål 12 nås genom hur vi konsumerar. Genom de val vi gör kan vi också påverka och bidra till en hållbar produktion!

Kom och lyssna till och inspireras av:

Hanna Stengård, hållbarhetschef på ROL. 2017 tillverkade ROL bland annat stativ till omkring 500 000 höj- och sänkbara skrivbord. Hanna kommer berätta hur ROL arbetar för att bidra till en hållbar produktion.

Rasmus Sandberg, ansvarig för Soeco Jönköping, kompletterar ovanstående föreläsare med konsumtionsperspektivet. Soeco inreder kontor med begagnade kontorsmöbler. Rasmus kommer ge exempel på hur begagnade produkter bidrar till en hållbar konsumtion.

Dessutom kommer CSR Småland att informera om projektet Cirkulär ekonomi och möjligheten för företag att få stöd att ta fram en handlingsplan för att utveckla cirkulera affärsmodeller.Skärmavbild 2019-01-11 kl. 12.40.00

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.