Årets Huskvarnabo – 2023

Hembygdsföreningens och Kruthusets skapare (nuvarande innehåll) av stadsmuseet i Huskvarna Lisbeth Hall, blev ”Årets Huskvarnabo”

Juryns ordförande Ulrika Strömbergs tal till Lisbeth Hall vid utnämningen:
Lisbeth har under flera år varit med bland de kandidater vi i juryn fått möjlighet att diskutera och i år fick hon flest nomineringar av alla från Huskvarnabor som värdesätter det hon gör.

Bland de nomineringstexter vi i juryn fått ta del av lyfts särskilt fram hennes otroliga, ideella engagemang för Huskvarna Stadsmuseum som blev färdigt i år. Hon är påläst, kunnig och energisk och har lagt själ och hjärta i att förändra Kruthuset så att det från sommaren 2023 blivit en populär besöksplats för både oss som bor här och de som kommer utifrån. Huskvarna som turistmål har blivit ännu bättre tack vare Lisbeths insatser, vilka innefattar ansvar för sommarens bemanning, värdefulla och givande ansökningar kring medel från olika fonder för olika projekt, guidningar i Kruthuset, fotografering av alla Alf Henriksons böcker och framtagning av en ny utställning om Husqvarna Borstfabrik. Med hjälp av praktikanter med bakgrund från olika länder har hon i sommar även tagit fram häften med information på flera olika språk som komplement till utställningsskärmarna.

Utöver kruthuset vill vi lyfta fram att hon tillsammans med Kroatorpet arrangerar soppkulturluncher med intressanta föredragshållare och teman, att hon är engagerad i Smedbylägenheternas utveckling och att hon är med i redaktionen och skriver artiklar till årsboken Vår Hembygd som ges ut av Huskvarna Hembygdsförening. Det hon inte själv känner till om platser i Huskvarna ser hon till att få fram. Flera personer lyfter fram hennes engagemang för hembygden och även hur mycket Lisbeth bryr sig om folk i sin närhet. Vi i juryn håller med om att hon är en mycket värdig vinnare av priset ”Årets Huskvarnabo 2023” och som mottagare av utmärkelsen ”Framsteget för Huskvarna”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.